Ремонтът на Галерията ще започне, фирмата не се е отказала

Всеки момент трябва да започне ремонтът на Художествената галерия, съобщи зам.-кметът по териториалното устройство инж. Тихомир Борачев.

Строителите били в Силистра и предстои да се подпише протокол за обявяване на строителната площадка. Притесненията на силистренци, че ремонтът не започва, бяха породени от снимки в социалните мрежи, на които деца си правят селфита от монтираното зад галерията скеле. „Обектът е надлежащо обезопасен и скоро там би трябвало за започнат строителните дейности“, заяви инж. Борачев. Той опроверга появилите се в общественото пространство слухове, че има вероятност фирмата-изпълнител да се откаже от проекта поради неговата трудност.

Според проекта на стойност над 1,7 милиона на един от символите на Силистра трябва да се възстанови мансардния покрив на сградата. Да се направи пълна реставрация и реновиране на часовника и всички декоративни капандури, на статуята на Прометей, да се смени дограмата и да се оформят фасадите. Срокът за изпълнение на проекта е 27 месеца и 28 дни.