Сдружение ще възстановява храмове и значими обекти в Дулово

Дарителска кампания за набиране на средства за ремонт и възстановяване на православния храм „Свети Георги Победоносец” в Дулово стартира официално, съобщи Тодор Тодоров, председател на тамошното учредено за целта Сдружение с нестопанска цел „Опазване и ремонт на храмове и обществено значими обекти -Дулово”. То е създадено по идея на Инициативен комитет от общественици в Дулово, сред които са кметът на общината д-р


Дарителска кампания за набиране на средства за ремонт и възстановяване на православния храм „Свети Георги Победоносец” в Дулово стартира официално, съобщи Тодор Тодоров, председател на тамошното учредено за целта Сдружение с нестопанска цел „Опазване и ремонт на храмове и обществено значими обекти -Дулово”. То е създадено по идея на Инициативен комитет от общественици в Дулово, сред които са кметът на общината д-р Юксел Ахмед, депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов, зам. областният управител на Силистра Алтимир Адамов и на самия Тодор Тодоров, който е и общински координатор на дуловската организация на ГЕРБ.
Идеята за създаването на сдружението е да се организират дарителски кампании за опазване и реставрация на храмове и обществено значими обекти в цялата община Дулово, разказа Тодор Тодоров. По думите му, начинанието се ражда още през 2011 година , когато, по време на предизборната кампания на д-р Юксел Ахмед , ПП ГЕРБ дарява 2 000 лева за реконструкцията на старата джамия в село Вокил и по 500 лева за двете джамии в село Паисиево.
Сега сдружението, чието име съвпада напълно с идеалната цел на неговите учредители, е вече факт, а първият обект, който предстои да бъде отремонтиран, е православният храм „Свети Георги Победоносец“ в Дулово. Той се нуждае от подмяна на покрива, реновиране на фасадата и – вероятно -от нов иконопис, уточни Тодор Тодоров.
Предвижда се първата дарителска кампания да приключи на 3 март, а необходимите средства за ремонта са в размер на 150 000 лв .
През тази година в програмата на сдружението е включена и още една кампания – за набиране на средства за ремонт и реконструкция на стадиона в град Дулово, добави Тодор Тодоров. В дългосрочен план ще се реализират и кампании за реставрацията на православния храм в село Секулово, а така също и на обществени обекти в цялата община Дулово.

За целите на стартиралата кампания е разкрита дарителска сметка.

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА
BIC : FINVBGSF
IBAN : BG 97 FINV
9150 1215 7845 46

4 thoughts on “Сдружение ще възстановява храмове и значими обекти в Дулово

 1. Поздравления за Тодор Тодоров
  Българщината трябва да пребъде
  Браво Тошко

  Палец нагоре 7 Палец надолу 6

 2. До къде я докарахме, нови джамии-стари храмове плачещи за ремонт. Лакоми политици – еврофондове за освояване.

  Палец нагоре 7 Палец надолу 2

 3. Тошко започва предизборната си кампания . Дочух , че щял да бъде водач на листата на ГЕРБ в Силистра за парламентарните избори .

  Палец нагоре 6 Палец надолу 2

  1. Няма да е преди Николай Димов, това е невъзможно

   Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.