Силистра се включва в „Да изчистим България за един ден“

Общините имат готовност да посрещнат доброволците, които ще се включат в националното почистване на България, планирано за 12 май, съобщиха от областната управа в Силистра. Според представените данни, в голяма степен са определени местата за почистване в населените места, работи се по обезпечаване на доброволците с консумативи за акцията – чували и ръкавици, предприети са и действия за популяризир

Общините имат готовност да посрещнат доброволците, които ще се включат в националното почистване на България, планирано за 12 май, съобщиха от областната управа в Силистра. Според представените данни, в голяма степен са определени местата за почистване в населените места, работи се по обезпечаване на доброволците с консумативи за акцията – чували и ръкавици, предприети са и действия за популяризирането й.
В срещата в областта участваха директорът на ОД на МВР комисар Ивелин Иванов, директорът на държавното горско стопанство в Силистра инж. Георги Митев и доброволци, подкрепящи мащабната кампания, експерти.
„Като координиращо звено за региона, установихме контакт с Асоциацията на зърнопроизводителите в област Силистра и получихме пълната им подкрепа и реална помощ за инициативата „Да изчистим България за един ден““, съобщи  областният управител Николай Димов. Той уточни, че по места представители на асоциацията ще подпомогнат общините с подходяща техника, което значително ще улесни и ще ускори дейността по транспортирането на отпадъците.
„От голямо значение за успешното почистване е и навременното транспортиране на отпадъците“, подчерта Николай Димов. Той информира, че екоминистерството също се е присъединило към кампанията, в резултат на което в цялата страна се предприемат действия за безвъзмездно депониране на чувалите с боклук на регламентираните места. За да е законово обезпечен този процес обаче, Николай Димов препоръча кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов да се разпореди за освобождаване на общините от такса за депониране за дните 12 и 13 май.  „Имаме уверението и на общинските съветници за подкрепа, предвид нужното решение на Общинския съвет, да освободи от такса общините, които ползват регионалното депо в Силистра, за тези два дни“, уточни областният управител.
В деня за национално почистване – 12 май, интензивно движение на тежки машини в населените места и към депото в Силистра, ще бъде контролирано от полицията, за да се гарантира безопасността на участниците в екоинициативата, пътната безопасност и контрола на трафика.

11 thoughts on “Силистра се включва в „Да изчистим България за един ден“

 1. Целият екип на Кмета Найденов, са сборище от непрофесионалисти, с малко изключения от опит са само Лозев и Ростислав Павлов. Всички останали, като Денка Михайлова, Мирослав Калинов и най-големите издънки Мирослава Червенкова, Николай Николов- „юрист“, и Милен Стоянов- ухото. Тези последните вече и вицове има за тях.
  В средите на бизнеса и между общинските съветници вече се носят мълви за разпад на управлението в общината, поради некадърните кадри, които са назначени там.
  Говори се, че и какъвто ни депутата, такива и слугата!!!

  Палец нагоре 22 Палец надолу 7

  1. Много си прав. Милен Стоянов, ми бе съученик в „Икономическият техникум“ – посредствен ученик, впоследствие завършил „УНСС Силистра“.
   Впрочем напиши някой виц за тези „професионалисти“.

   Палец нагоре 13 Палец надолу 4

  2. Милен Стоянов УХОТО. МУХАХХААХА.. Много добро и ИКОНОМИЧНО попадение за прякор.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. хаха-хаха, това е наистина така!

  Палец нагоре 12 Палец надолу 2

 3. Има поговорка, че „една птичка пролет не прави“, така е и с този един ден. Тръгна инициатива от една телевизия и сега, докато сме живи ще чистим точно в този ден! Данъкоплатците правят това, което фирмите за почистване не правят. Миналата година работниците стояха със скръстени ръце до камионите. Много от чувалите със събрани боклуци не бяха вдигнати в същия ден и после вятърът ги разпиля. И нека инициативите са по квартали и наистина от доброволци, защото става така, че се чисти боклука на едни и същи централни места, а гражданите, които живеят там, стоят и гледат безучастно.

  Палец нагоре 7 Палец надолу 3

 4. Аз вече съм изчистил една поляна около домът ми ….а кога ще изчистят пясъка по улиците ? А за майтап може да ги измият 😉

  Палец нагоре 9 Палец надолу 1

 5. ХВАЩАЙТЕ МЕТЛИТЕ И ДА МЕТЕМ ГЕРБАДЖИИ-ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО

  Палец нагоре 5 Палец надолу 4

 6. Вече е къснода ги метеж ДЖАРО ,те пуснаха корени навсякъде.

  Палец нагоре 3 Палец надолу 2

 7. [:-((]Вече е късно да ги метеш ДЖАРО ,те пуснаха корени навсякъде.

  Палец нагоре 4 Палец надолу 2

 8. Този почин не е на ГЕРБ, защото от две години скитаме в организирани задължителни дружинки, с кирки и лопатки по градинки, с управниците от БСП.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.