Силистренски театрали с блестящо представяне във Варна

С форум-спектакъл младите силистренски театрали от училищния театър „Питър Пан„ към ПГСУАУ „Атанас Буров” се представиха на проведената миналата седмица трета пролетна конференция на психолози и учители във Варна.
Пред повече от 100 зрители форум-спектакълът „Час по междучасие” постави остро проблемите

С форум-спектакъл младите силистренски театрали от училищния театър „Питър Пан„ към ПГСУАУ „Атанас Буров” се представиха на проведената миналата седмица трета пролетна конференция на психолози и учители във  Варна.
Пред повече от 100 зрители форум-спектакълът „Час по междучасие” постави остро проблемите на съвременните млади хора в училище, като агресията и липсата на толерантност, и даде възможност чрез театралното изкуство да се търсят начин и за тяхното разрешаване, опитвайки различни житейски ситуации в безопасна среда.
Методите на Форум театъра за разработени от бразилския режисьор Аугусто Боал и са изключително иновативни за Силистра, като театралите от икономическия техникум в Силистра работят по тази методика от началото на годината по проекта „Ръка за ръка” финансиран от Фондация за Развитие на гражданските инициативи. За своята всеотдайност и талант театралната групата беше отличена с грамота за актьорско майсторство от организаторите Дружество на психолозите в България и община Варна. „Младежите сами, поставиха проблема и написаха сценария, като това е част от психологическата методология във Форум театъра за осмисляне на проблемите от актьорите и търсене на решения със зрителите.” – споделя Вяра Емилова, ръководител на проекта. Вече трети месец с младежите работят Христо Христов – актьор и ръководител група, психолози, педагози и доброволци от Силистра.  Предстои през месец юни два форум – спектакъла да бъдат показани за сцената на Кукления театър, които са партньори по проекта, реализиран от групата „Новите Млади”.

3 thoughts on “Силистренски театрали с блестящо представяне във Варна

 1. Най-после,нещо ново и нестандартно да се появи на сцената с възпитателна цел.Успех и само напред!Проблемите се решават,когато се дадат примери чрез публичност,а не само да се говори за тях.

  Палец нагоре 5 Палец надолу 2

 2. Дрън дрън ярина – глупости на търкалета.Почнаха да прекаляват със „дувременните“ методи и забравят добрата стара художествена самодейност, която най добре и учеше и поставяше проблемите – без преструвки, без западняшките превземки. А, може би са „усвоили“ пари и сега заради тях трябва да ни пълнят главите с глупости маскирани като „съвременни социални проблеми“

  Палец нагоре 0 Палец надолу 3

  1. А,тези „съвременни социални проблеми“ да не би да са глупости,както се изказвате?Младото поколение може да се възпитава само чрез изкуството и спорта.Сега да не изброявам на какво учи изкуството и на какво учи спорта.Семейството има главна роля във възпитанието на бодрастващите поколения,но обществото също участва в тази пиеса.Преди години се провеждаше състезание на тема“Мама,татко и аз“-спортно в различни дисциплини.Беше масово и забавно.

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.