Стоян Алексиев чете в Силистра новата книга на Димитър Бочев

Изявеният писател и журналист Димитър Бочев пристига в Силистра по повод книгата си „Несъгласни думи 2”. Той ще я представи на 31 май от 17,30 ч. в зала „Диоген Вичев” на Регионалната библиотека /РБ/, информираха оттам.

„Несъгласни думи” се появи през 2016 г., а неотдавна излезе и настоящата й втора част, която е нейно продължение. И двете са продукт на столичното издателство „Хермес”, впечатлявайки, както със съдържанието си, така и с обемите от по 500 и 400 страници.

Бочев, който е наш съгражданин, е завършил философия в Софийския университет в края на 60-те години, когато става и един от първите ни интелектуалци, несъгласни с тогавашния комунистически режим. Емигрира във ФРГ и започва да работи като водещ на различни рубрики в базираното по онова време в Мюнхен радио „Свободна Европа”. Представя в ефира множество свои публицистични материали, критикуващи бившите ни управници и пропагандиращи ценностите на демокрацията.

След рухването на комунизма през 1989 г., той се завърна в родината и заживя в София, където се отдаде изцяло на писането. Не забравя и родна Силистра, която периодично посещава, както ще направи и сега. Ще дойде тук заедно с актьора Стоян Алексиев, поканен да прочете избрани откъси от книгата му по време на представянето, споделиха от РБ.