ГЕРБ-Силистра инициира извънредна сесия

„Ще свикаме извънредна сесия, на която ще внесем нова докладна записка, касаеща предоставяне за ползване на общинските мери и пасища”, обяви председателят на групата общински съветници в Силистра от ГЕРБ Константин Стоилов. Той, заедно със своите колеги от групата – д-р Мария Димитрова и Николай Николов, представиха своята позиция за това как, според тях, следва да бъдат предоставени за ползване общинските мери и па

„Ще свикаме извънредна сесия, на която ще внесем нова докладна записка, касаеща предоставяне за ползване на общинските мери и пасища”,  обяви председателят на групата общински съветници в Силистра от  ГЕРБ Константин Стоилов. Той, заедно със своите колеги от групата – д-р Мария Димитрова и Николай Николов, представиха своята позиция за това как, според тях, следва да бъдат предоставени за ползване общинските мери и пасища.
Припомняме, че на редовната сесия на Общинския съвет на 29 март местният парламент не стигна до решение и внесената докладна записка не можа да събере необходимия брой гласове. От общината предложиха мерите и пасищата да бъдат отдадени чрез конкурс  по следните критерии – годишна наемна цена с коефициент на тежест – 0.6, и брой на отглежданите пасищни животни с коефициент на тежест – 0.4. Предложеното бе подкрепено от 16 общински съветника, при необходими 17 гласа и поради тази причина не се прие.
Противниците на предложеното изразиха мнение, че следва да се проведе явен търг, но от ГЕРБ-Силистра контрираха, че по този начин лица, които разполагат с много финансови средства, ще елиминират по един естествен начин земеделците, собственици на животни, които не разполагат с подобен финансов ресурс.
„След проведени срещи и консултации с хора в населените места, кметовете и кметските наместници в община Силистра, от името на ГЕРБ предлагаме критериите на конкурса да бъдат променени по следния начин – годишна наемна цена с коефициент на тежест – 0.2, брой на отглежданите пасищни животни с коефициент на тежест – 0.5, и брой на животни и тяхна уседналост в съответното населено място с коефициент на тежест – 0,3“, обясни Стоилов. Според него, мотивите за това предложение са, че, в съответствие с указания на земеделското министерство, в търга или конкурса могат да участват земеделски стопани, отглеждащи животни в съответното землище и/или съседни землища на територията на общината, отговарящи на определени изисквания. „Ако няма такива кандидати, едва тогава мерите и пасищата, останали свободни, могат да бъдат отдавани на лица, които не отглеждат пасищни животни, но за сметка на това разполагат с финансов ресурс“, посочи още Константин Стоилов.
Извънредната сесията е насрочена за 9 април, от 8,30 часа, поясниха от Общинския съвет в Силистра.

8 thoughts on “ГЕРБ-Силистра инициира извънредна сесия

 1. Бива ли бе гербери да сте толкова нагли, не е тайна за никого че предтоят избори и това е ПЕРФЕКТНИЯ начин да си „наберете“ електорат за гласуване, като си мерите на вашите хора по селата и околностите.
  Тук трябва да се проведе търг, и да може да участва ВСЕКИ човек, и цената трябва да е приоритетна, защото тези пари отиват в общината и за народа, а Вие искате да си слагте каквито си поискате ценички и да резпрделите на вашите хора, затова трябва да има открит тъг, и всеки който предпожо по-добра цена да си плати, за да се пълни хазанта на общината, мислете за ощината и хората, не само за Вас!
  Нахалноста Ви уважаеми управляващи няма граници.

  Палец нагоре 8 Палец надолу 5

  1. А и да не говорим че 2 пъти не мина гласуването, и Вие гербери искате 3ти път да го гласувате, не ли леко странно?

   Палец нагоре 10 Палец надолу 3

   1. земеделецо сей и коси, коси гербери по полето!

    Палец нагоре 5 Палец надолу 1

  2. А не мислите ли, че мерите би трябвало да са на животновъдите по селата. Извинявайте но управляващите мислят за тези хора, а не за бизнесмените, които с много си пари, пари ще обират.

   Палец нагоре 6 Палец надолу 1

 2. Ако мислите за животновъдството,ще проверите Калипетренския язовир и как собствениците потопиха две чешми с питейна вода,ОГРАДИХА 3 /ТРИ/ язовира при първоначален един и къде пият вода животните на селото.И ако искате,да промените нещо,накарайте собствениците да си махнат бодливата ограда и да въстановят чешмите.

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 3. казвам: мерите и пасищата са мери и пасища и трябва да се ползват от говедата, овцете и козите. вся остальная трябва да гледа отстрани. ако беше общински апартамент – разбирам. но за пасища и мери трябва да се дадат на животновъди. иначе работата много ще замирише. не ми допада този вариант за разпределение. повтаря 1:1 стария вариант на управлението на Иво Андонов, а нали уж се смени…

  Палец нагоре 4 Палец надолу 0

 4. Те вече са определили,кои ще получат,чрез тайния конкурс онези над 300хил.лева от фонд Земеделие“ имат си мнозинството-хората на райчев, атака и м.пенчев.Защо бягат от открития търг? Последна грижа са им животновъдите.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.