Футболистите на Ситово подпечатаха картоните за „В“ група

Ситовци победиха колегите си от Любен и вдигнаха купата на областен първенец
Ситовци победиха колегите си от Любен и вдигнаха купата на областен първенец

Футболният клуб „Добруджа“ от село Ситово стана областен първенец в Силистренска област, съобщи председателят на Областния съвет на БФС Георги Нарлев. Във финалния мач ситовци се наложиха над отбора на „Вихър“ от село Любен с резултат 4:1. Купата на победителите връчи областният управител на Силистра Ивелин Статев. С това отборът на Ситово придобива право да се състезава в Североизточната „В“ аматьорска футболна група. При юношите областни първенци станаха състезателите от футболния клуб „Йълдъръм“ в с. Яребица, надвили връстниците си от „Добруджа“ Ситово с 2:1. Срещите се играха на стадион „Луи Айер“ пред около 2 000 души.

Ден преди финалите юношите на „Червена звазда“ от Дулово и мъжете на „Победа 2009“ от Вокил спечелиха бронзовите медали в мачове, съответно срещу „Спортист“ Кайнарджа и „Добруджанец 2005“ от Алфатар.

Юношите на „Йълдъръм“ се прибраха с купата и нови екипи в родната Яребица
Юношите на „Йълдъръм“ се прибраха с купата и нови екипи в родната Яребица

Освен купи и медали четирите юношески отбора финалисти получиха пълна спортна екипировка от председателя на ОС на БФС Георги Нарлев. При мъжете наградата за най-добър вратар на първенството получи Александър Александров от Ситово. С 26 вкарани гола Ерхан Мехмед от с. Любен стана голмайстор на първенството, а със същата награда, но за отбелязани… 56 гола, бе отличен и юношата от Яребица Алтай Лютфи.

За най-добър треньор бе обявен Джеват Шабан, наставник на отбора от с. Любен, а най-добър ръководител на футболен отбор стана единствената жена в първенството Вилдан Мемиш, кмет на село Искра. За дългогодишната си работа като футболен съдия и делегат и по повод оттеглянето си от активна дейност поздравления и отличие получи и Добри Добрев.

През изтеклите есенен и пролетен полусезони в Областното футболно първенство участие взеха 12 отбора в Източната и 10 отбора в Западната група с юношески и мъжки тимове. В събота те прибраха топките и бутонките и след две седмици ще седнат пред телевизионните екрани за голямото футболно шоу – Световното първенство.