Шест партии си поделиха Районната избирателна комисия в Силистренско

Шестима членове, от които единият да е председател, да има партия ГЕРБ в състава на Районната избирателна комисия в 20-ти многомандатен избирателен район в Силистренска област. Такова бе предложението, изпратено за вземане на решение в Централната избирателна комисия след консултациите в областната администрация на партиите с право на участие в тях.

Съгласно протокола Коалиция „БСП за България“ ще има 4 членове, с предложение за секретар, ДПС двама, също с предложение за секретар. Коалиция „Обединени патриоти“ да има един член в комисията, с предложение неин зам.-председател да е от ВМРО, за който има съгласие от участвалите в консултациите. Отделно има предложение за член от „Атака“. Партия „Воля“ да има един член, с предложение и той да е секретар на комисията.

Право на участие в консултациите имаше и Коалиция „Демократична България – Обединение“ с 1 квота по линия на политическа формация с избран депутат в Европарламента през 2019 г., но техен представител не се яви на консултациите.

Общо 15 е максималният брой на членовете на РИК Силистра, включително неговото ръководство: един председател, двама заместници и един секретар. Предложенията на партиите и коалициите бяха предварително представени в писмен вид в канцеларията на областната администрация.