102 земеделски специалисти получиха дипломите си

Agro vipusk (1)Повече от 28 000 висшисти са подготвени без държавна субсидия от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив за 23 години, каза ректорът на учебното заведение проф. д-р инж. Димитър Димитров в Силистра. Според него по този начин на държавата са спестени 216 милиона лева. Тази година са приети още 1800 студенти.

Проф. Димитър Димитров връчи дипломите на абсолвенти от Учебно-научния център в Силистра на Русенския филиал на училището. Дипломирани са 102 студенти с бакалавърска и магистърска степени. Средният успех от курса на ниво бакалавър е 4,80, а за магистри – 5,70. Четирима от магистрите и двама от бакалаврите завършват със златни медали. Около 1,2 милиона са усвоени от училището по европейски проекти, а над 300 студенти, пак по европейски проекти, получават стипенди. Висшето училище работи повече от 10 години по проекти в областта на биоземеделието и биохраните с 12 европейски държави, каза проф. Димитър Димитров.

Той отправи упреци към община Силистра, че не подпомага Учебно-научния център в града за разширяване на материалната му база.