140 детски литературни и изобразителни творби отразиха Рождество Христово

Областния конкурс за рисунка, есе и стихотворение на тема „Бяло Рождество“ бе отчетен в Регионалната библиотека „Партений Павлович“, с чието съдействие се организира конкурсът, съобщиха от библиотеката. Традиционно проявата бе под егидата на Фондация „Приятели на България“. Директорът на културната инстиуция Светла Ангелова поздрави всички участници в конкурса и поднесе поздравителен адрес към организаторите.

Представени са 140 детски творби – 95 рисунки и 45 литературни работи. Според специалистите конкурсът, който е шести по ред, е най-успешният досега. Децата по свой начин са интерпретирали един от най-светлите християнски празници.

В раздела за литература са участвали и деца от Обединения детски комплекс „Атанас Стоянов“ в Шумен. Участвали са и шестгодишни деца. Отличени са 20 литературни творби и 60 рисунки. В експозиционното фоайе на библиотеката е направена изложба на детските рисунки. Три от рисунките от конкурса са избрани и ще бъдат отпечатани като поздравителни картички на община Силистра.