15 жилищни сгради се готвят за енергийно саниране в Силистра

Blokove (1)

В рамките на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, община Силистра има одобрени 15 жилищни сгради, които ще получат финансиране, съобщиха от общинския пресцентър. Очаква се до края на годината да бъдат санирани първите одобрени от програмата.

До момента са изготвени техните технически паспорти и са направени обследвания за енергийна ефективност. В момента администрацията подготвя процедура за избор на изпълнител за проектиране и строително монтажни работи разделена на обособени позиции. От 1 януари тази година Националната програма допуска и санирането на всички блокове, проектирани и строени до 1999 г. Община Силистра продължава да приема заявления за интерес и финансова помощ по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Както писахме, първи подобни договори за енергийно саниране подписаха сдруженията на етажните собственици от блоковете „Кубадин”, „Одеса” „Светлина”. Около 100 са сградите в Силистренско, които имат право на финансиране по националната програма.