200 лева глоба за 100 долара подкуп и 1,85 промила в кръвта

42-годишен украински граждани е поучил 6-месечна условна присъда с изпитателен срок от 3 години и глоба от 200 лв., след като бил задържан от силистренски полицаи за предложен им подкуп, съобщи пресцентърът на полицията.

На 22 август около 22,00 часа по ул. „Седми септември“ в Силистра мъжът бил зад волана на товарен автомобил в колона от чакащи тирове. В опит да избегне колоната и да премине безпрепятствено през граничния контролно-пропускателен пункт украинецът подал заедно с поисканите му документи банкнота от 100 долара на полицейски служители от група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Силистра.

Униформените незабавно задържали мъжа, а дежурна оперативна група извършила оглед. За предлагане на подкуп срещу него било образувано бързо производство, а друго производство по бързата процедура било започнато, когато се оказало, че той шофира с 1,85 промила алкохолно съдържание в издишания въздух.

След като разследващият полицай, поел делото за предложения подкуп съумял да приключи разследването в рамките на 12 часа и да внесе материалите в прокуратурата, на 25 август украинецът получил 6-месечна условна присъда с изпитателен срок от 3 години и глоба от 200 лв. от Силистренския окръжен съд.

1 thought on “200 лева глоба за 100 долара подкуп и 1,85 промила в кръвта

  1. Момка е родена и живяла в село Главан, а не Гарван..
    В центъра на селото има голям шадраван и плошад с червени плочки.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.