27 проекта продължават в следващия етап на програмата за бъдещето на децата „ПРОМЯНАТА-2015“

Във втория етап на ПРОМЯНАТА 28 експерти от водещи неправителствени организации и ключови институции избраха най-добрите идеи в полза на децата на България. Всеки проект беше оценен от трима независими експерти, съобщава Дарик.
Основните критерии бяха проектите да имат силно позитивно влияние върху децата, да имат потенциал за развитие и да могат да бъдат ф


27 проекта продължават в следващия етап в програмата за бъдещето на децата „ПРОМЯНАТА-2015“
Във втория етап на ПРОМЯНАТА 28 експерти от водещи неправителствени организации и ключови институции избраха най-добрите идеи в полза на децата на България. Всеки проект беше оценен от трима независими експерти, съобщава Дарик.
Основните критерии бяха проектите да имат силно позитивно влияние върху децата, да имат потенциал за развитие и да могат да бъдат финансово устойчиви след предоставената им първоначална подкрепа.
Одобрените проекти ще получат индивидуални консултации, специализирано бизнес обучение и допълнително съдействие, за да доразвият идеите си през август и септември.
От 27-те проекта, които продължават на следващ етап, 19 са от София, два от Пловдив и по един от Варна, Бургас, Шумен, Враца, Ловеч и Харманли.
Сред одобрените кандидати има както утвърдени организации с опит, така и стартиращи предприемачи. Проектите са насочени към деца и младежи от 0 до 18-годишна възраст, включително проекти в подкрепа на родителството и развитието на бебета, проекти, насочени към деца в детските градини, проекти за ученици в начален и среден курс на обучение, проекти за деца от институции, деца с увреждания, деца, страдащи от затлъстяване и т.н.
В началото на октомври, след преминаване на редица консултации и обучения, социалните предприемачи ще се явят пред представители на Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change, които ще проведат интервюта с 27-те кандидата и ще изберат 5-те финалиста в ПРОМЯНАТА 2015.
Всеки един от избраните финалисти ще получи финансова и менторска подкрепа, обучения и консултации, и включване в международната мрежа на Reach for Change за период от една година.

Първи резултати и първо отличие за програмата ПРОМЯНАТА

Първото издание на ПРОМЯНАТА (2014-2015) показа, че социалното предприемачество има сериозен потенциал за развитие у нас и даде шанс на 5 проекта да демонстрират реални резултати.

Проектът за ИТ общност на Тео и Емо победи в Reach for Change – Промяната

Големите победители Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов вече реализираха идеята си за ИТ център и безплатни курсове за млади програмисти във Враца. Останалите четирима финалисти в първото издание на конкурса също получиха финансиране, менторска подкрепа и обучения, с помощта на които активно работят за подобряване живота на децата в страната.