В Дунавския парк:Напоителната система полива и пейките да пораснат, заместват кошчетата с кашони

 

Polivane (4)Дунавският парк все още не е официално открит, но силистренци започнаха да забелязват първите проблеми в него, алармират те редовно в медиите.

Неотдавна рано сутринта бягащи за здраве в парка седнали да си починат на едни от новите удобни пейки. Изведнъж отнякъде започнала да ги залива студена вода. Хората се стреснали и забелязали, че струйките идват от модерната напоителна система, монтирана в зелените площи. От една страна напояването, особено в отминалите горещи дни е крайно нужно за растенията, но от друга защо „полива” и пейките за отдих, зададоха по телефона логичния си въпрос силистренци. С чувство за хумор те споделиха, че може би напоителната система пуска вода и на пейките, за да пораснат и те. Други предположиха, че по този начин те се мият, за да са чисти през деня.Koshceta (1)

Другото, за което споделиха наши читатели са грозните, пригодени за кошчета за смет разнообразни кашони, подреждани от години по алеите на парка. Да не би да не стигат новите красиви кошчета, осигурени според проекта за реконструкция на парка. Всичко в него стана ново, модерно и всички му се възхищават, докато видят препълнените картонени „изобретения”.

Междувременно, докато общинската администрация се занимава с проблемите на града, свързани с големите инфраструктурни проекти по водния цикъл и разкрасяването на парка, май забрави за собствената си „къщичка”. Наблюдателни граждани забелязаха, че един от комините на сградата е сериозно разрушен и има опасност целият да се срути на нечия глава.

Някой трябва да вземе спешни мерки за ремонта му, за да не плаща общината съдебни обезщетения за телесни повреди.

 

4 thoughts on “В Дунавския парк:Напоителната система полива и пейките да пораснат, заместват кошчетата с кашони

 1. А кошчетата е възможно и да се прибират от частни лица за „временно ползване“. След като има хора които плащат за да се чупят и рушат новопостроените съоръжения!!! Трябва като се хванат такива хора да поработят за благото на града , а след това да има бой през пръстите.

  Палец нагоре 7 Палец надолу 0

 2. така е като няма нито мисъл,нито контрол, нито охрана

  Палец нагоре 6 Палец надолу 1

 3. Що за простотия е с тия сътрудници охрана с къси гащи чехли някаква жилетка и палка на кръста по закона за часната охранителна деиност ли работят,на какво основания спира правят забележки и т.н.До кога В.Великов ще се изживява като господ назначени са на граждански договор към синева с началник от инспектората.Предвит,че прекарват втората част на нощните смени дремики в Община Силистра и ако в това време има нарушения кой как ще носи отговорност.При констатиране на нарушение в парка граждани как може им сигнализират не са дадени телефони за връзка или да ги издирваме каде са се сврели,Успешни избори на всички дано някой се сети за тия небивалици и не само.

  Палец нагоре 10 Палец надолу 0

 4. Успешни избори на всички дано някой се сети за тия небивалици и не само.Pulno bezhaberie za tolkova milioni vidqhme kakvo napraviha,,nishto,, a i nego ne mogat da opazqt i da nakarat da zaraboti,a pet godinki trqbva da se podurja napravenoto po proekta !!!Poznaite ot tuk natatuk s koi pari …Nashite nali…

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

Comments are closed.