Bank of America” предлага $10 милиона на силистренец

Bank1Жител на Силистра, пожелал анонимност, получи по имейла си писмо от главния изпълнителен директор по чуждестранните операции към „Bank of America” Мур Карик. В него той го третира като бенефициент, комуто предлага да освободи някакви свои просрочени фондове, за да може да сключи изгодна сделка с отдела му чрез посредничеството на Федералния резерв на САЩ, Световната банка, ООН и други организации.
За целта му иска трите имена, адреса, телефона, банковата сметка, номера, кода й и т.н. Подчертава, че поради твърде многото бенефициенти ще има правото… „само” на сумата от 10 000 000 долара. Обещава, че щом си даде данните, плащането веднага ще му бъде извършено посредством директен превод от „Bank of America”.
Получателят на писмото не е бизнесмен, но и да беше, не би си изпратил данните, след като изобщо не се познава с Мур Карик. Иначе той наистина съществува и наистина е шеф по международните операции във въпросната банка, една от най-могъщите в света. Как обаче се е сдобил с имейла му, за него остава загадка, макар че по-вероятно е това да е поредната хакерска шмекерия.
Подобни „оферти” вече са познати на силистренци. Миналата година ФБР търсеше в Силистра собственика на 8 милиона от зелените пари. По-преди получавахме имейли от африкански благодетели с предложения за бързи и тлъсти печалби.

4 thoughts on “Bank of America” предлага $10 милиона на силистренец

 1. за фишинг дали е чувал този „щастливец“ ?

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 2. Е, Силистра е това. Дори и да не чувал за риболов, поне е виждал 🙂

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Не само на пощата се изпращат тези оферти а и по скайп 🙂

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Голямаааама новина, няма що! Такива подобни имейли не са от вчера и всеки който се е регистрирал тук-там из нета е получава лодобни. Вместо да дрънкате ала-бализми кой-кого-дали познавал, може да предупредите читателите каква е технологията на измамата и изобщо да не се връзват.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.