„Pampers” готви дарение за най-малките граждани на Силистра

Darenie bolnica (6)АГ-отделението в силистренската болница ще получи дарение от световната фирма за бебешки и детски консумативи и козметика „Pampers”. Фирмата ще подкрепи 10 родилни отделения в България с неонатално оборудване и пелени за новородени. Чрез анкета родители помогнали за избора на градовете, сред които освен Силистра са и Добрич, Плевен, Стара Загора, Перник, Търговище, Русе, Бургас, Велинград и Варна.

Вчера от пресцентъра на фирмата съобщиха, че за Силистра са предвидени 4 легла за новородени, 8 стола за родилки и много пакети с пелени.

През 2015 г. „Pampers” и УНИЦЕФ отбелязаха 10 години от началото на своето партньорство с кампанията „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина“. През всички тези години кампанията показала, че заедно може да се подобри живота на майки и деца по цял свят. В знак на благодарност към всички български родители, които се включиха в кампанията, „Pampers” ще подкрепи родилните отделения. По този начин фирмата продължава своя дългосрочен план за осигуряване на още по-добра грижа за бебетата в първите дни от живота им, като дарява пелени, легълца за новородени и специални столове за родилки.

От силистренската болница заявиха, че редовно от години получават дарения от фирмата – кремове, памперси и комплекти облекла, връчвани при изписване на бебетата. Други производители също дарявали лекарства, специализирани млека и други продукти от асортиментите си.